Projekt Portfolio Manager (PPM)

I ARBETSUPPGIFTERNA INGÅR

Rollen består i huvudsak av tre delar:


- Coacha, sparra och ge understöd till Projektledare (PM).
- Följa upp samlad projektportfölj som helhet.
- Leda och leverera egna projekt.
         

Du har förmågan att med egna & externa partners leda projekt och ansvarar för att leda och följa upp den totala projektportföljen inom Engineering som leds av andra Projektledare (PM). Som PPM är du ansvarig för att planera och driva uppdrag, bland annat tidsplan, budget, deadlines och kvalitet i egna projekt/projektportföljen.

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen för Cofactor Engineering, och förväntas vara med och bidra till att utveckla och förankra en helhetssyn på verksamheten. 

En PPM förväntas vidare att i samarbete med VD bidra till gemensamma arbetssätt inom hela affärsområdet Engineering samt tillsammansmed VD & övriga ledningsgruppen. Och att komma med förslag till VD på strategier för utveckling av verksamheten, organisationen och medarbetarna.

En PPM är delaktig i att identifiera, ge förslag på initiativ och strategier för att ta vara på och utveckla kompetenser och gemensamma arbetssätt hos medarbetarna. Likväl som att vara involverad vid rekrytering av nya medarbetare. Att beakta en genomtänkt kompetensmatris i båda sammanhangen.


VEM ÄR DU?

Vi tror att du har

·  Bred och/eller djupgående kunskap/erfarenhet inom projektgenomförande i byggbranschen med förståelse för sammanhangen Kunden, det egna Bolaget,    affärsmannaskap, entreprenadjuridik och ekonomi samt ledarskapsförmåga.

·  Lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska 

Som person tror vi att du är ödmjuk, delar gärna med dig av dina kunskaper och trivs med att bolla idéer med kollegor. Du ser till verksamhetens helhet och bästa samt är ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och har lätt för att samarbeta.

DU ERBJUDS

Du erbjuds en spännande och personligt utvecklande central roll med bra villkor och förmåner med möjligt delägarskap i COFACTOR, som har ambition att bli en ledande modern bolagsgrupp med hållbarhet i fokus.

ANSÖKAN

Ansökningstiden går ut 2022-08-31.

Du skickar din ansökan med meritförteckning på mail till vår HR-chef Pia Nilsson pia.nilsson@cofactor.se.

Tjänsten ska tillsättas med tillträde enligt överenskommelse och rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. 

KONTAKTUPPGIFTER FÖR FRÅGOR

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår VD för Cofactor Engineering, Patrik Nilsson, på tel 0709-309200, patrik.nilsson@cofactor.se