Avdelnings-/Marknadsområdeschef

I ARBETSUPPGIFTERNA INGÅR

Sammantaget så har du ansvar för att bygga och utveckla verksamheten för ditt marknadsområde tillsammans med VD för affärsområdet och bolaget. Du planerar, leder, initierar, samordnar och följer upp marknadsområdets verksamhet med erforderliga aktiviteter och åtgärder.

I rollen har du ansvar och mandat för att genomföra initiativ och aktiviteter mot att uppfylla marknadsområdets mål och ambitioner som del i affärsområdets och bolagets mål som helhet med bolagsgruppens mål och policy som grund. Bl.a. innebär det att;

Du tar ansvar med mandat till att säkerställa marknadsområdets budget med att bygga orderstock, klara omsättning och resultatmål uppfylles.

Du ansvarar själv för del av marknadsområdets projektportfölj. Du har ett övergripande ansvar för marknadsområdets personal, försäljning och ekonomi. Du bidrar till upprättande av årlig mål- och aktivitetsplaner samt budget för marknadsområdet som del av affärsområdets och bolagets budget. Du verkar tillsammans med ledningen för affärsområdet och din personal för en aktiv marknadsbearbetning och planerar för att resultatenhetens resurser är utnyttjade på bästa sätt. Du har tillika rollen som Projektchef. Du har mandat och tar ansvar för att organisationens verksamhet bedrivs i enlighet med bolagsgruppens ledningssystem för kvalitet och miljö.

I rollen som Marknadsområdeschef Syd ingår du i den nationella ledningsgruppen för affärsområdet Cofactor Construction Management och rapporterar direkt till VD för affärsområdet och bolaget Cofactor Construction Management.


VEM ÄR DU?

Vi söker dig med minst 10-15 års erfarenhet från inköp, kalkyl och produktion med affärs- och personalansvar inom byggentreprenad och projektverksamhet. Akademisk utbildning eller likvärdigt med flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror att du idag och/eller tidigare arbetat som avdelnings- eller arbetschef på mindre/ medelstort entreprenadföretag alt. projektchef, entreprenadchef eller liknande på ett större entreprenadföretag. Du kan också ha arbetat tidigare eller idag på bostadutvecklingsbolag eller teknikkonsultbolag i en roll som projektutvecklingschef, projektchef eller Construction Manager med erfarenhet från entreprenadverksamhet.

För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg inom entreprenadverksamhet som gillar utmaningen att etablera och bygga upp verksamhet, du är en kommunikativ, närvarande och coachande ledare som gillar jobba med människor och med en personlig prestigelöshet som skapar tillit till din omgivning, du är driven och initiativtagande, har lätt för att skapa relationer med kollegor såväl kunder, du är och intresserad av att göra affärer och gillar genomföra projekt, du skapar vid behov ”kulturbryggor” tvärs organisationen och kollegorna, du gillar att ha många bollar i luften och att jobba i team. Du vill utvecklas tillsammans med bolaget och bolagsgruppen. Samtidigt som du är operativt lagd och tar ägarskap för genomförande i aktuella frågor, så uppskattar du också den långsiktiga strategiska delen av jobbet och ser till helheten.

Du har datavana är förtrogen med Microsoft Office och en digitaliserad miljö och känner dig hemma och har lätt att lära dig bland olika dataprogram/-system. Du hanterar flytande svenska och engelska i tal och skrift.

DU ERBJUDS

Du erbjuds en spännande och personligt utvecklande central roll med bra villkor och förmåner med möjligt delägarskap i Cofactor, som har ambition att bli en ledande modern bolagsgrupp med hållbarhet i fokus.

ANSÖKAN

Ansökningstiden går ut 2023-04-30.

Du skickar din ansökan med meritförteckning på mail till vår HR-chef Pia Nilsson pia.nilsson@cofactor.se.

Tjänsten ska tillsättas med tillträde enligt överenskommelse snarast under 2023 och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden

KONTAKTUPPGIFTER FÖR FRÅGOR

Du är också välkommen att kontakta Håkan Adelwald, CEO för Cofactor Management Group, på telefon 0786 348410 eller VD för Cofactor Construction Management AB Lina Lindquist på telefon 0721 843903, för att få mer information om verksamheten och tjänsten. Din ansökan hanteras konfidentiellt